Let op: beëindiging Magister.me op 31 juli 

Magister.me stopt in haar huidige vorm per 31 juli 2023. Magister.me is vanaf dat moment niet meer bereikbaar. Gebruikers van Magister.me kunnen dan verder werken met Magister.learn, het nieuwe leerplatform van Magister, gebaseerd op de volwassen technologie van itslearning. Op deze pagina vind je meer informatie over:


Teruglevering van data uit Magister.me

Om studiewijzers, ingeleverde opdrachten en de bronnenbibliotheek uit Magister.me terug te leveren aan scholen, bieden wij de mogelijkheid tot een data-export. Alle data uit Magister.me wordt als bundel geëxporteerd. De bundel bevat de volgende onderdelen: 

  • Alle opdrachten, gesorteerd op leerjaar, inclusief ingeleverd werk van de leerlingen.
  • Alle studiewijzers.
  • Alle zelftoegevoegde bronnen uit de bronnenbibliotheek.
  • Alle exports van studiewijzers van schooljaar ’22-’23, zodat deze op een later moment kunnen worden toegevoegd aan Magister.learn.

Wil je de data van jullie school teruggeleverd krijgen?

Van 26 juni t/m 31 oktober 2023 is het mogelijk om de data-export van jullie school op te vragen via de accountmanager of via relatiebeheer@magister.nl. De school ontvangt een downloadlink om de export in één keer als .zip-bestand op te halen. Dit kan vervolgens zelf door de school op een harde schijf of in een cloudomgeving worden opgeslagen. Na 31 oktober 2023 wordt alle data definitief verwijderd en is teruglevering niet meer mogelijk.

Overstappen en de data meenemen in Magister.learn?

Uiteraard is het mogelijk dat jullie op een iets later moment in het komend schooljaar willen overstappen naar Magister.learn. Dan is de onderstaande informatie hoe dat volledige proces goed kan verlopen erg handig. Belangrijk daarbij is dat de school dit al aangeeft aan de accountmanager om ook zaken rondom de teruglevering van data en latere implementatieplanning af te stemmen.


Bedankt voor de inspiratie en samenwerking

Vanaf 2018 is er samen met scholen met ontzettend veel passie aan Magister.me gewerkt. Als eerste leerplatform waar lesmethodes van allerlei verschillende uitgevers beschikbaar waren om flexibel mee te arrangeren, is de applicatie Magister.me voor veel scholen een belangrijk vehikel geweest. Om meer focus te krijgen op gepersonaliseerd leren en coaching, om meer leerdoel-gestuurd te gaan werken en om formatief evalueren vorm te geven. Op scholen is er onder begeleiding van de Magister.me implementatiebegeleiders veel zorg besteed aan het vormgeven van de onderwijsvisie van de school in de digitale leeromgeving.  

Daan, Menno en Dorina zijn implementatiebegeleiders geweest bij Magister.me en nu volop betrokken bij Magister.learn. Lees hoe zij door de intense contacten op scholen extra bevlogen raakten in hun persoonlijke dankwoord.

Daan Stegeman - Onderwijskundig adviseur en trainer Magister.learn
Menno Reitsma - Accountmanager Magister en Magister.learn
Dorina van Delft - Productmanager Magister en Magister.learn

 


Aan de slag met Magister.learn

Als opvolger van Magister.me presenteren wij Magister.learn! In de afgelopen 1,5 jaar hebben wij samen met scholen gewerkt aan een deze nieuwe leeromgeving, gebaseerd op de technologie van itslearning én op het gedachtegoed van Magister.me. Het profiteert van de volwassen doorontwikkeling van itslearning, maar kent ook alle belangrijke onderdelen uit Magister.me.

Zo werk je ook in Magister.learn weer met een flexibele lesmethode-integratie. Arrangeer, differentieer en combineer lesmethodes met eigen lesmaterialen, om contextrijke leerlijnen klaar te zetten en aan te sluiten bij individuele behoeftes van leerlingen. Ook kent Magister.learn een naadloze koppeling met Magister, zodat je makkelijk navigeert en geen dubbele administratie hebt.  

Ga nu verder waar jullie als school gebleven zijn! Vind aansluiting bij individuele behoeftes van leerlingen en haal meer uit jullie visie met Magister.learn. Lees hier meer over Magister.learn.
 

 

Namens het Magister.me en Magister.learn-team: tot ziens!