Magister.learn

Drie manieren om gemakkelijk kennis te maken met Magister.learn

 Kom naar de gratis Inspiratiemiddag, leer van collega-scholen of krijg een demo

magister.learn_inspiratiedag_nieuwsbrief_banner2-1
iddink-group-magister-banner-magister-learn_inspiratiedag

Snel kennismaken
via afwegingen en bevindingen van collega-scholen

Samenwerken aan vakinhoud

We zetten gezamenlijk per niveau en leerjaar een vaksjabloon op. We nemen hier zelfs de volledige planning met actuele data in op. Dat sjabloon kopieert iedere docent vervolgens naar de eigen omgeving binnen Magister.learn. […] Je bent dus snel klaar, kan sjablonen ieder jaar opnieuw gebruiken en werkt binnen de sectie op dezelfde manier met hetzelfde materiaal.” - Erwin Schuttenbeld, praktijkdocent profiel Groen aan het Zone.college.

 

Elke leerling les op eigen niveau

Een Elektronische Leeromgeving moet dus modules hebben voor differentiatie op tempo en niveau, maar daarnaast ook voor coaching, planning en het liefst ook nog voor leerling portfolio’s. Magister.learn voldoet aan al deze criteria.” - Stefan van Galen, docent wiskunde aan het Strabrecht College.

 


Zelf ontdekken
via informatie op de website en schoolgerichte demo 

Natuurlijk kunt u ook eerst uitgebreide informatie en ervaringen van nog eens twee andere collega-scholen nalezen.
De informatie en blogs vindt u hier, een demo aanvragen kan via dezelfde webpagina

3xblok

Uitgebreider kennismaken
via de gratis Inspiratiemiddag op 1 februari a.s., Bibliotheek Neude Utrecht

Wij hebben Michel van Ast* uitgenodigd voor onze inspiratiemiddag Magister.learn. Hij is nauw betrokken geweest bij de implementatie van Magister.learn bij het Zone.college. Als ervaren docent, spreker, trainer en auteur behandelt hij diverse trends en ontwikkelingen in het onderwijs.

Tijdens deze middag kunt u daarna een sessie volgen:

  • Van behoefte-inventarisatie naar implementatie’ - Sander Kap, MVI docent op het Grafisch Lyceum Rotterdam en Tommy Haccou, docent Kunst Cultuur & Media op het Houtkamp College vertellen vanuit hun eigen praktijk over keuzemomenten, het belang van schoolbrede afspraken over de inrichtingen de ervaring van leerlingen. Natuurlijk laten zij graag zien hoe zij vakken hebben vormgegeven in Magister.learn; 
  • een sessie over de ervaringen van tientallen scholen ‘Van onderwijsvisie naar vorm’- de weg naar een passende leeromgeving. Aan de hand van zes actuele onderwijsthema's laten we concreet zien hoe je Magister.learn kunt inzetten. Zoals bijvoorbeeld leerdoelgericht leren, het geven van effectieve feedback, differentiëren en samenwerken. 

De sessie van uw keuze geeft u aan na inschrijving. 

Bekijk het programma hier.

 

Bibliotheek Neude vooraanzicht

Adres: Neude 11, 3512 AE Utrecht

 

Programma inspiratiemiddag (onder voorbehoud)

13:00 - 13:30  uur Inloop

13:35 - 13:40  uur Welkom en introductie

13:40 - 14:35  uur Michel van Ast - Trends en ontwikkelingen in het onderwijs in relatie tot digitale leeromgevingen

14:45 - 15:20  uur Keuzesessie uit 2 workshops : 

  • Van behoefte-inventarisatie naar implementatie’, praktijkervaringen door Sander Kap, MVI-docent op het Grafisch Lyceum Rotterdam en door Tommy Haccou docent Kunst Cultuur & Media op het Houtkamp College. Ze laten ook graag zien hoe zij vakken hebben vormgegeven in Magister.learn.
  • ‘Van onderwijsvisie naar vorm- de weg naar een passende leeromgeving’. Ervaringen bij tientallen scholen zijn vertaald in een proces, toegelicht door een ervaren Magister.learn trainer. Aan de hand van zes actuele onderwijsthema's laten we concreet zien hoe je Magister.learn kunt inzetten. Zoals bijvoorbeeld leerdoelgericht leren, het geven van effectieve feedback, differentiëren en samenwerken. 

15:25 - 16:30  uur Borrel en Demo-mogelijkheden

Michel van Ast

*) Michel van Ast is als spreker, trainer en adviseur vooral actief op het thema ‘effectief leren en lesgeven'.

Hij geeft lezingen en workshops, adviseert en begeleidt onderwijs-instellingen en traint en coacht docenten. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor diverse onderwijsbladen en -blogs en is hij samen met Patricia auteur van 'Kleppen dicht!’ (2022) en 'Kleppen open!’ (2019), twee publicaties over effectief en actief leren met ICT en coauteur van 'Effectief leren, de docent als regisseur’ (2024) en ‘Actief en samenwerkend lerende docent als begeleider’ (2019).